/ Дарик Добрич
Близо 650 първокласници в Добрич - с 35 повече от миналата година, ще бъдат посрещнати тържествено във всички училища от техните учители. Всеки първокласник ще получи от кмета Йордан Йорданов по две упражнителни тетрадки по писане и смятане със символи на града, комплект цветни моливчета, светлоотразителна лепенка за раница и лично поздравление.
 
На 16 септември новата учебна година ще започне в сутрешните часове с ритуал за издигане на националния трибагреник, под звуците на българския химн „Мила Родино!“. В общинските училища ще се обучават около 7 430 ученици в 335 паралелки.
 
В детските градини се възпитавати обучават над 2 150 деца. За първи път деца,разпределени в 21 първи групи, ще прекрачат прага на детските градини.
 
Три училища и една детска градина се обновяват по проект на общината за подобряване на образователната инфраструктура на обща стойност 6 130 000 лева. Финансирането е от Оперативна програма „Региони в растеж”.
 
За летните ремонти в детските градини в капиталовата програма са заделени 580 000 лева, а от училищните бюджети в ремонтни дейности са вложени 430 000 лева. В две училища – ПМГ „Иван Вазов” и ОУ „Хр. Ботев”, строително-ремонтните работи ще продължат и след 16 септември, създадена е временна организация на учебния процес.
 
Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще открие новата учебна година в СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в 9.00 часа и в ЧПГ „Леонардо да Винчи“ в 11.00 часа.