350 фирми ще участват в Селското стопанство и всичко за него
350 фирми ще участват в Селското стопанство и всичко за него / netinfo

 

350 фирми ще участват в  XVII-то Международно изложение „СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И ВСИЧКО ЗА НЕГО", организирано от „Добрички панаир" АД, информират организаторите от дружеството. Проявата ще се проведе от 25 до 29 август 2009 година в спортен комплекс „Простор" в Добрич. Участие в изложението са потвърдили селскостопански фирми от България, България, Румъния, Турция, Украйна, Беларус, Русия, Израел, Великобритания, Холандия Германия, Франция, САЩ, Полша, Словения и Чехия. Заетите изложбени площи надхвърлят 12 000 квадратни метра.

По време на събитието ще бъдат показани новостите в земеделската техника, сортовете земеделски култури и борбата с вредителите по тях. На специална Кръгла маса ще бъдат дискутирани проблемите и перспективите пред българското земеделие. Земеделските производители ще бъдат запознати още с възможностите за финансиране -  проекти, програми и условия.

За официалното откриване на изложението се очаква Министърът на Земеделието и храните - Мирослав Найденов, информират още организаторите.