/ БГНЕС, архив
12 машини ще се грижат за зимното поддържане на главните пътни отсечки в Добрич. Това става ясно от предварителни разговори с фирмата, с която Община град Добрич ще сключи договор в понеделник, съобщи зам.-кметът „Устройство на територията“ арх. Боян Коларов.

"Фирмата разполага с 1200 тона сол и 120 тона пясък. В наличност е и определено количество магнезиеви соли, които при определени условия се смесват с натриева сол. Първите соли са по-щадящи за някои по-фини настилки, каквато е тази по централната пешеходна зона на града", обясни той.

Там по думите на зам.-кмета не бива да се обработва с натриева сол.

"Графикът за почистване е готов, има и яснота кои са улиците, за които се изисква разрешение от Общината за почистване", отбеляза арх. Коларов.

Той отправи апел към гражданите в зимна обстановка със сняг да излязат и да почистят тротоари и малки улички, за да се осигури проходимост.

„Не може да се очаква Общината да обслужи цялата територия в зимни условия. Това ще създаде опасност да привършим бюджетните средства преди да е приключил зимният сезон“, подчерта зам.-кметът.
Агенция "Фокус"