Първи учебен ден в Каварна
Първи учебен ден в Каварна / община Каварна
100 първокласници в Община Каварна за първи път прекрачиха прага на класната стая. Всички учители и ученици отпразнуваха своя първи учебен ден с много песни, танци и стихотворения.

На тържествата на ОУ „Йордан Йовков“, СУ „Стефан Караджа“ и ПЗГ „Климент Арк. Тимирязев“ присъстваха кметът на Община Каварна Нина Ставрева, зам.- кметът Митко Недев, секретарят на Община Каварна Дарина Колишева, Любов Киорогло от отдел „Духовни и социални дейности“, общинският съветник Йордан Стоянов, Пенко Георгиев – директор на Исторически музей-Каварна, директори на детски градини, членове на училищни настоятелства, учители, ученици и родители.

Каварна първи учебен ден
община Каварна

„Поздравявам Ви по повод първия учебен ден. Ден, в който училищният звънец събира отново в училищния двор стотици усмихнати очи, устремени към дома на знанието! Ден, изпълнен с много емоции, трепет и вълнение. Това е денят, в който всички ние се прекланяме пред духовното огнище на българина – Училището, което винаги е било и ще бъде един неизчерпаем източник на познания, сила и авторитет.“, заяви Нина Ставрева.

Към празника се присъединиха и бивши ученици на ПЗГ „Климент Арк. Тимирязев“, които за пръв път са прекрачили прага на училището преди 60 години.