хапчета
хапчета / Архив
Таблетките се използват за производство на синтетични наркотици
Румънец, заловен на ГКПП "Малко Търново" с близо 27 кг псевдоефедрин (б.а. хапчета за синузит, използвани като съставка за производство на синтетична дрога), получи ефективна присъда от 3 г. затвор и 50 000 лева глоба. Решението е на Окръжния съд в Бургас.

Подсъдимият Флоринел – Василе Ц. сам се призна за виновен по всички пунктове на обвинението, сключи споразумение с прокуратурата и получи по-лека присъда.

Припомняме, че Флоринел бе задържан на  29 май 2015 г., след като при проверката в автомобила, който управлявал митническите инспектори откриха 50 прозрачни пликове с бели хапчета.
Теблетките в насипно състояние, съдържали псевдоефедрин, който се продава свободно в аптеките в Турция, но се използва в нарколаборатории, като основен компонент за синтетични наркотици.

Съд за двамата мъже, заплашили с пистолет сръбски гражданин

Стойността на откритите таблетки надхвърля 63 000 лева. Таблетките били укрити в шест специално пригодени за целта тайника в купето.

Разследващите установили, че румънецът действал със съучастник- сънадорникът му - Силвиу – Йонуц Ф. Двамата закупили хапчетата от Турция и пробвали през страната ни да ги прекарат до Западна Европа.