/ Снимка: Александър Стоянов
„За всички нас това е време на изпитание, но и време, в което се проявят силният дух, щедростта и съпричастността. Споделете вашето усещане за Covid 19 , за заплахата, която промени света, наложи нови правила и с която само заедно ще се справим. Очакваме вашите снимки - черно-бели, цветни, символични, тъжни, щастливи, в размисъл, в действие, красиви, футуристични, вдъхновяващи“- С този призив Община Бургас постави началото на новата инициатива -  да създадем всички заедно фотоархив за периода, през който преминава градът, страната и целия свят, пред нестихващата заплаха от Сovid 19.
 
На имейл :burgascultureguide@gmail.com всеки може да изпрати своите кадри. Те могат да изобразяват как работите вие или други хора, които не остават вкъщи, заради спецификата на професиите си, могат да разказват за часовете, прекарани заедно със семейството у дома или пък да разкриват интересен момент, на който сте станали свидетели на път за магазина, по време на он лайн обучението или от терасата на жилището си.
 
 Получените снимки ще бъдат качвани всеки ден под формата на клип в новосъздания youtube канал Burgas Culture Guide.
 
 „Искаме акцентите на нашата фотокампания да са преодоляване, солидарност, надежда“, посочват от Община Бургас.
 
 След пандемията заедно със специалисти от "Държавен архив" - Бургас ще разгледаме събраните снимки и ще отделим тези от тях, които да бъдат съхранени като свидетелство за безпрецедентния период в живота на града. С най-вълнуващите и оригинални кадри ще организираме истинска изложба в Морската градина.
 
 ЗаедноЩеСеСправим