Най-добър град за живеене в България
Най-добър град за живеене в България / netinfo

За единайсети път Дарик радио търси „Кой е най-добрият град за живеене в България”. В класацията участват всички 27 областни градове, които ще бъдат оценени по критерии, групирани в 10 категории, и проследяват тяхното развитие и качеството на живот във всеки от тях.

И тази година слушателите на Дарик ще имат възможност да посочат кой според тях е най-добрият град в анкета на darikradio.bg. Сред критериите попадат откриване на работни места, възможности за жителите да използват зелени площи, развитие на уличното изкуство, удобен градски транспорт.

2016: Стара Загора е най-добрият град за живеене в България
 
Проучването има за цел да провокира общественото обсъждане на идеи за развитието на отделните градове, да се създадат условия за повече дебати на местно ниво и да се подобри качеството на живот в градовете. В ефира на Дарик ще бъдат излъчени интервюта с кметовете на областните градове. До 1-ви май слушателите могат да участват в онлайн класацията на darikradio.bg, в която да подкрепят предпочитания от тях град. 
 
Освен приза „Най-добър град за живеене” традиционно присъждат и грамоти за "Бизнес град", "Зелен град", "Красив град", "Арт-културен град”, както и допълнителни награди. Досега София, Варна, Бургас, Велико Търново и Стара Загора са получавали приза за „Най-добър град”.