/ Дарик Добрич

За единадесети път Дарик радио ще търси „Кой е най-добрият град за живеене в България”.

В класацията участват 27-те областни градове, които ще бъдат оценени по критерии, групирани в 10 категории, и проследяват тяхното развитие и качеството на живот във всеки от тях.

И тази година слушателите на Дарик ще имат възможност да посочат кой според тях е най-добрият град в анкета на darikradio.bg.
 
И тази година в класацията на Дарик радио участват всички областни градове, които ще бъдат оценявани по критерии, като откриване на работни места, възможности за жителите да използват зелени площи, развитие на уличното изкуство, удобен градски транспорт.

2016: Стара Загора е най-добрият град за живеене в България
 
Проучването има за цел да провокира общественото обсъждане на идеи за развитието на отделните градове, да се създадат условия за повече дебати на местно ниво и да се подобри качеството на живот в градовете.
 
В ефира на Дарик ще бъдат излъчени интервюта с кметовете на областните градове. До 1-ви май слушателите могат да участват в онлайн класацията на darikradio.bg, в която да подкрепят предпочитания от тях град.
 
Освен приза „Най-добър град за живеене” Дарик радио традиционно присъжда и грамоти за "Бизнес град", "Зелен град", "Красив град", "Арт-културен град”, както и допълнителни награди.