/ Лалка Димитрова
Изпращането на випуск 2019 година, издържано изцяло в атмосферата от трибуните на футболен стадион, смая присъстващите на официалната церемония за завършването на зрелостниците от Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас.

изпращане Механотехникум Бургас


Досущ като на „зеления терен“, събитието започна с вой на вувузели и свирки, които сякаш дадоха първия съдийски сигнал за... „мача“.

изпращане Механотехникум Бургас

Разразилия се впоследствие екшън премина под звуците „Батальонът се строява за последен път...“

Най-награждаваното училище в Бургас изпрати абитуриентите си (СНИМКИ/ВИДЕО)

И на фона на този забележителен хит от казармения фолклор, зрелостниците демонстрираха завидни умения в отварянето на бутилки шампанско и „дегустация“ на пенливата течност до дъно, директно от бутилките, посред бял ден, точно на стълбите на гимназията.

изпращане Механотехникум Бургас


Сред балони и конфети, празните шишета от шампанско хвърчаха във всевъзможни посоки, а екзалтацията достигна връхна точка, след като от прозореца на една от учебните стаи полетя дори стол.

изпращане Механотехникум Бургас

Следващият епизод бе още по-зрелищен - абитуриентите показаха темперамент на страстни футболни запалянковци и със скандирания „Само Левски“ запалиха димки.

изпращане Механотехникум Бургас


За минута, зрелостниците останаха скрити под димна завеса, а минувачите, които преминаваха през оживения бул. „Стефан Стамболов“, където се намира Механото,  се питаха дали в школото в този момент не се провежда учение за пожарна безопасност.

изпращане Механотехникум Бургас

След тази увертюра, дванадесетокласниците от общо осемте паралелки на гимназията, слязоха за последен път по централните стълби на училището и се отправиха към двора, където получиха поздрави от ръководството.