/ iStock/Getty Images
Престъпна схема за пласиране на наркотици в Слънчев бряг с участието на т.нар. викачи по заведенията, е неутрализирана в резултат на полицейските действия на служители от отдел "Криминална полиция"- Бургас и служители от Районно управление - Несебър. При проведената специализирана полицейска операция в района до  бар "Викинг" за съпричастност към престъпления, свързани с търговия с наркотични вещества, са задържани петима мъже на възраст между 21 и 45 години от Нигерия, Руанда и Гана, постоянно пребиваващи в България, съобщи говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева. 

Спрямо един от тях е повдигнато обвинение, като предстои гледане на постоянната му мярка за задържане. 

Намерени и иззети са : 16 найлонови пликчета с  кокаин, марихуана, екстази, укрити в тайник на плажа. 

"Схемата е следвала следните стъпки – първият "викач" уговарял клиента, като го е предавал на втори човек, а той на трети, водещ го до тайника. Междувременно други двама са играли ролята на "съгледвачи", осигуряващи спокойствие по време на сделките", обясни Рандева.

До ареста се достигнало в резултат на наблюдение и документиране на осъществяваната престъпна дейност от страна на полицейски служители. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура – Бургас.
БТА