/ dariknews.bg
Училищата на територията на община Руен остават затворени днес. Кметът Исмаил Осман е издал заповед за преустановяване на учебния процес. Причина за това стана сложната обстановка в общината след падналия сняг.

Снегът остави села без ток

Към този момент там са затворени няколко отсечки от третокласната пътна мрежа. Бедстващи хора няма, успокои кметът на общината. Няколко са населените места останали без ток. Класните стаи ще останат празни и в айтоското село Тополица, след като комина на местното училище се сгромоляса.

Без синя зона днес

Инцидентът стана снощи, обяви пред "Дарик" началникът на РИО на МОН инж. Виолета Илиева. Пострадали няма. Директорът на школото е издал заповед, с която днешния ден е неучебен. 

Кметът на селото Юри Миляков допълни: "Коминът е метален. Висок е около 15 метра. Вчера имаше много силен вятър и не издържа. Пречупи се на две. Явно някоя от заварките не е издържала на поривите. В момента положението в селото е спокойно. Имаме ток, вятърът спря. Ако времето ни позволи може още днес да оправим комина и утре децата да са в класните стаи."