/ Снимка: Община Бургас
Община Бургас ще затвори за движение цялото пътно платно на бул. "Стефан Стамболов" от страната на УМБАЛ, но за броени часове. Дойде време за полагане на втория пласт нов асфалт, за да приключи ремонтът на този участък. Това ще се случи в неделя, 5 април, в часовете от 09.00 до 16.00. Община Бургас се извинява предварително за причиненото неудобство, но по-добре е да изтърпим и всичко да свърши за един ден.
В неделя източното платно на булеварда, в участъка от изхода на УМБАЛ до кръговото кръстовище при хотел "Мираж", ще бъде затворено, за да се осигури фронт за работа на асфалтиращите машини. В часовете от 9 до 16 ще бъде изключено захранването на светофарната уредба при кръстовището бул. "Стефан Стамболов" - ул. "Струга". За регулиране ще се използват временни преносими светофарни уредби, като движението ще се извършва по следния начин:
 
* За движещите се по бул. "Стефан Стамболов" в посока от хотел "Космос" към кръгово "Мираж" ще се използва обходен маршрут:
Бул. "Стефан Стамболов" - ул. "Струга" - бул. "Даме Груев" - ул. "Янко Комитов" - бул. "Тракия" - кръгово кръстовище до хотел "Мираж".  
 
* За движещите се по ул. "Струга" в посока от кръгово кръстовище "Трапезица" към УМБАЛ-Бургас и кръгово кръстовище до хотел "Мираж", ще се използва обходен маршрут:
Ул. "Струга" - бул. "Даме Груев" - ул. "Янко Комитов"  - бул. "Тракия" - кръгово кръстовище до хотел "Мираж".
 
Заради довършването на ремонта се налага в неделя да бъде променен и маршрутът на няколко линии от градския транспорт. В тази връзка автобусна спирка "Зорница" ще бъде изместена преди кръстовището бул. "Ст. Стамболов" - ул. "Струга", от страната на УМБАЛ, непосредствено след мостовото съоръжение над железопътната линия.
През периода на въведената временна променена организация на движението няма да са достъпни пешеходните пътеки на кръстовището бул. "Стефан Стамболов" - ул. "Струга". Пешеходците в района трябва да използват пътеките при светофарното кръстовището бул. "Стефан Стамболов" - бул. "Демокрация" до хотел "Аква", пешеходните пътеки на бул. "Стефан Стамболов" срещу входа на НОИ и пешеходния подлез до УМБАЛ.
Община Бургас препоръчва на шофьорите и пешеходците да използват обходни маршрути.