Уникалният бургаски проект "Петлите" навършва 12 години (СНИМКИ)

/ petlite.info
В далечната 2006 години едно момче в бившия интернат „Александър Георгиев - Коджакафалията” мечтае да бъде като другите деца - да има семейство, защита, любов и красота в живота.

Петлбите
netinfo


Това е Георги Димитров, който оборва "Теорията за наследствеността и средата" и доказва, че желанието и силният дух те правят човек.

Георги Димитров
netinfo


В мрачните коридори на дома за сираци, той повежда децата към красотата и танца. Но това не е достатъчно за младия бунтар - той иска интеграция в обществото и във формацията започват да постъпват и деца, които имат родители.

“Петлите” изпратиха поредния абитуриент от групата (СНИМКИ)

Така без европейски програми се ражда проект, който няма аналог и който доказва, че интеграцията на ромите, социално слабите, сираците и аутсайдерите не е химера , а възможност. 

Награждават ръководителят на "Петлите" за активна обществена дейност
netinfo


Нужна е само цел, упоритост и много любов! Групата набира скорост, а безкористността на нейния създател и каузата, която защитава, привличат десетки последователи, спонсори и помагачи. 

За Танцова формация "Петлите" няма далечни и непреодолими хоризонти - децата стъпват на всички големи сцени в страната, включително "Армеец" и "Зала1 " на НДК.

Пeтлите" играят в Черноморец
ТФ


Танцовата формация има 8 национални турнета с подкрепата на Министерството на социалната политика, Министерството на културата, Нешка Робева и кмета на Бургас Димитър Николов. А Дарик радио Бургас застава зад всяка една инициатива на "Петлите" и на Георги Димитров през годините. 

„Петлите” имат много награди и призове от престижни фестивали. За тези 12 години от създаването си са направили над 350 самостоятелни концерта и спектакли. Участвали са в много благотворителни инициативи в помощ на деца и социално слаби.

Рождения си ден традиционно отбелязват с нов проект. Тази година това е спектакълът "Легендата", който ще има бургаска премиера на 29 ноември от 19.00 часа в Бургаската опера.

Честит рожден ден, петлета!

Георги Димитров
netinfo