/ БДЗП

За отбелязване на международен ден на влажните зони, Фондация "Виа Понтика”, в партньорство с Община Бургас, избра да събере ученици от град Бургас в аулата на Бургаски свободен университет.
 

Откриха нетипични за тази част от страната птици


Събитието ще се проведе на 02 февруари от 14:00 до 16:00 часа под надслова на тазгодишната тема „Влажни зони за устойчиво градско развитие“ и ще включва конкурс за есе, конкурс за маскот на екорезерват “Бургаско езеро”, както и мини-тренинг с ученици от 4 до 11 клас от СОУ „Димитър Петканов“ – гр. Бургас, посветен на градските влажни зони и техния принос за устойчивото градско развитие. За най-добрите има осигурени предметни награди.
 

Преброиха зимуващите водолюбиви птици по поречието на река Места


Световният ден на влажните зони се отбелязва всяка година на 02 февруари с цел да напомни за голямото значение на влажните зони за човечеството и планетата. Датата отбелязва подписването на Рамсарската конвенция за влажните зони през 1971 г. в иранския град Рамсар. Световният ден на влажните зони е отбелязан за първи път през 1997 г. Бургаско езеро е Рамсарско място от 2001 г.