Катя Кремзер в "Интеграл на изкуствата"
Катя Кремзер в "Интеграл на изкуствата" / netinfo
Райна Дамяни пристигна специално за литературната вечер, част от Дните на австрийската култура

Райна Дамяни този път в ролята на художник
netinfo

Благовеста Рядкова
netinfo

Сопранът Мария Цветкова
netinfo

Музика, поезия, лирика и изобразително изкуство в една зала и уникален проект. Спектакъл, в който само за час бяха преплетени различни епохи и стилове, но с хармонията на чувствена мелодия.  
С "Интеграл на изкуствата"​​ беше представена снощи в Бургас поезията на австрийската авторка Катя Кремзер.
Вълнуващото арт събитие със стиховете от книгата като история на любовта - "Пясъчна роза"  беше част от Дните на Австрийската култура в Бургас. Специално за литературната вечер в града пристигна журналистът от Дарик радио д-р Райна Дамяни. Тя е създател и водещ на единственото авторско предаване за изкуство и култура в българския радио ефир „В часа на синята мъгла“.  Като известен художник и арт експерт, Райна Дамяни в литературния проект с картини към стиховете на Катя Кремзер. Стиховете се вплетоха в клавишите с музиката голямата бургаската пианистка и дългогодишен педагог Благовеста Рядкова. Тя е председател на клуб "Приятели на Австрия в Бургас". 
В пълна хармония литературната вечер беше озвучена от сопраното Мария Цветкова, чийто талант и успехи, продължават да прославят Бургас по света.
Вълнуващото и емоционално представяне на стихосбирката "Пясъчна роза" на Кремзер в Бургас успя да събере в „Интеграл на изкуствата” изяществото на стиха, с мелодията в картините на Дамяни и музиката Едвард Григ и Шуман в сопраното на Мария Цветкова и под пръстите на Благовеста Рядкова.

Поетесата Катя Кремзер е родена в София, но от дълги години живее и работи във Виена. Стиховете й получават одобрение в над 20 групи за поезия в социалните мрежи. В рубриката "Минути за поезия" на InLife са публикувани 13 нейни творби. През март 2015 г. печели наградата и Удостоверение No 1 (за сонет) в първото издание на "Котката на Шрьодингер", състезание за поезия, организирано от Маргарита Петкова и Добромир Банев в НДК. През юни 2015 год. изнася първия си тричасов поетичен рецитал "Намери ме, любов". Печели конкурс и участие в антологията "Балканска любовна поезия" (2015). Автор е на стихосбирката "Обичам те, любов".