Седем КПП-та са изградени в Бургаско, за да се пресече засиленият миграционен натиск от българо-турската граница към вътрешността на страната.

БГНЕС

Филтрирането на трафика ще се извършва от Областната дирекция на МВР, съвместно с жандармерията. Освен в Бургас, КПП-та има изградени и в Карнобат и Средец.

Подробности за поредната гонка с мигранти в Бургас (ВИДЕО)

На контролно-пропускателните пунктове се проверяват предимно бусове, кемпери и автобуси, с които най-често се превозват мигрантите.

БГНЕС

БГНЕС

Изградени са след анализ за пътя на каналджиите. От поставянето им вчера до сега са задържани петима души, които ще бъдат обвинени за трафик на бежанци и близо 30 мигранти.

БГНЕС

„Тук, където се намираме са установени пилотен автомобил и следващ го с водачи българи, във второто превозно средство имаше 7 иракчани, нелегални мигранти. Пробата и на двамата водачи за наркотични вещества беше положителна, заяви комисар Калоян Калоянов- директор на МВР Бургас.

БГНЕС

На един от пунктовете на входа на Бургас от Созопол се образува километрична опашка, но шофьорите търпеливо изчакваха. Само до обяд бяха проверени над 300 автомобила.
БГНЕС