Двама полицаи са загинали при трагичен инцидент в Бургас, който се е случил около 05:00 часа тази сутрин на кръговото кръстовище "Трапезица". Това каза за БТА Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР-Бургас.

Булфото

Двама загинали полицаи след гонка между автобус с мигранти

По първоначални данни полицаите са загинали при опит да спрат автобус с нелегални мигранти.

БГНЕС


ГАЛЕРИЯ със снимки от мястото на инцидента вижте тук

Шофьор на рейс не се подчинява на подаден сигнал със стоп палка от служители на реда, научи NOVA. Започва преследване. Полицейският патрул направил опит да препречи пътя на шофьора на автобуса, който губи контрол и помита както полицейската кола, така и два павилиона. На място има екипи на пожарна и полиция.

Булфото

Булфото

Автобусът с турска регистрация возел 47 мигранти - мъже, жени и деца, предаде БГНЕС. Тепърва ще се изяснява националността им. Мигрантите са на мястото на инцидента. Според данните към момента няма пострадали от мигрантите.

БГНЕС

Информацията за тежкия инцидент потвърди и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Булфото

Булфото

„Няма данни за други пострадали. При опит да бъде спрян автобусът, той е връхлетял върху полицейския автомобил и се е стигнало да смъртта на двама служители на реда. Имало е преследване”, каза  Демерджиев.

Булфото

Булфото

„Предприехме мерки, за да се спре засиления мигрантски натиск. В момента включваме дронове и военна техника”, каза още министърът.

Булфото

Булфото

„В 04:54 ч. е направен опит да бъде спрян автобуса на изграден пропускателен пункт от „Гранична полиция”. Шофьорът не се подчинява. Направен е втори опит за спиране отново на пункт преди Бургас. И вече при третия опит става катастрофата с колеги от Областната дирекция на МВР. В момента се установява самоличността на мигрантите”, заяви Станимир Станев, зам.-главен секретар на МВР.
NOVA, БТА, БГНЕС