/ МВР
Задържаха мъж, превозващ мигранти след произшествие в Харманли, съобщиха от полицията.

Трафикант на мигранти кара 10 км в насрещното по пътя за Бургас, за да избяга от проверка

На 16 август при обход по улица „Иван Вазов“, униформени са забелязали автомобил, шофиран от мъж със хуманитарен статут с адрес в София, който преди 2 дни е бил хванат да шофира автомобил без да притежава свидетелство за правоуправление и с 2 грама наркотик.

Служителите му подали звуков и светлинен сигнал, но той е опитал да осуети проверката като е увеличил скоростта. Последван е от екипа, но по улица „Съборна“ автомобилът му е поднесъл и се е ударил в тротоара, качвайки се на него.

Давайки на заден ход, за да потегли отново е ударил спрелият зад него служебен автомобил в задната врата и преден калник. След това заедно с четиримата пътници са се разбягали. Водачът е успял да избяга, но впоследствие е задържан.

Мигрантите, самоопределящи се за сирийци са без документи за самоличност и са заловени на място. Те са настанени в СДВНЧ-Любимец. При справка се установило, че регистрационните табели на колата са издадени за друго моторно превозно средство.

Часове по-късно, служители от управлението са проверили хотелски комплекс в близост до града. В една от стаите, наета от 24-годишен софиянец са намерени двама мъже и две жени, също без документи за самоличност. По техни данни са от Тунис.

Хванаха дрогиран шофьор с кокаин да превозва мигранти в Пловдивско

Приведени са в Дома за временно настаняване в Любимец, а наемателят на стаята е арестуван до 24 часа. Проверките на служителите в комплекса продължили по неотложност и в друга хотелска стая.

Тя се е обитавала от 36-годишен сириец с адрес в Харманли. На различни са открити 19 грама суха зелена листна маса под формата на съцветия, 10 грама бяло прахообразно вещество и 2 стъклени лули с отложено по тях кристалообразно вещество - 2 грама.

Последвало е задържането му до 24 часа.