/ NOVA
След полицейско преследване задържаха грузински гражданин и дванадесет мигранти близо до Созопол. Грузинецът е управлявал лек автомобил "Ауди А6" със софийска регистрация, в който били и мигрантите, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. 

Автомобилът е пътувал по пътя Созопол - Бургас. В района на Контролно-пропускателния пункт до рибарското селище, вероятно поради получена информация, че на мястото има гранична полиция, колата обръща посоката си на движение и започва да се движи насрещно на автомобилите, пътуващи в посока Бургас.

Колата блъска странично четири коли, като допуска и челен сблъсък с "Нисан Кубистър" с бургаска регистрация, чийто водач е откаран в УМБАЛ-Бургас за уточняване на получените от пътния инцидент наранявания.

Водачът и мигрантите, превозвани, както в купето, така и в багажника, са избягали в гориста местност. Там са задържани от четири екипа на Граничен полицейски участък - Бургас и сектор "Специализирани тактически действия" към Регионална дирекция "Гранична полиция". 

Установено е, че водач на "Ауди"- то е 47-годишен грузински гражданин, а превозваните от него дванадесет мъже са преминали нелегално границата на България и са от сирийски произход.

Работата по случая продължава.
БТА