Соня Енилова: Трябва да рекламираме регионите си заедно
Соня Енилова: Трябва да рекламираме регионите си заедно / netinfo
Основно условие за да имаме качествен туристически продукт е съвместната работа на всички звена в сектора- каза за Дарик Соня Енилова председател на Бургаската регионална туристическа асоциация . Неправителствената организация е инициатор на 8-та туристическа борса”Вашата ваканция”, която започва утре в Бургас.

Трябва да избягаме от предлагането само на спане, хранене, море и пясък и да акцентираме върху ангажиране на свободното време на туристите- смята още Соня Енилова. Според нея е необходимо непрекъснато обновяване и разнообразяване на аткрациите,  които предлага всеки един регион, за да се поддържа интереса към него.

По време на борсата ще се представят и общините от вътрешността на региона и страната, като целта е да се предизвика интереса на туроператорските фирми с автентичния български фолкор, обичаи, обекти и по този начин да се разнообрази туристически продукт на регионите. За първи път изложението ще бъде с международно участие Тракийска Туристическа Асоциация от Одрин, както и сдружение ДЕКАТ от Демиркьой ще представят своя туристически продукт.

В борсата ще се представят общините Габрово, Дряново, Стара Загора, Несебър, Поморие, Созопол, Царево, Малко Търново, Средец, Котел, Ямбол, туристически фирми от страната, професионална гимназия по туризъм – Бургас, 4 природни парка – Странджа, Златни пясъци, Сините камъни и Шуменско плато.

На 9 май ще бъде представен туристическия потенциал на най-югоизточната община в ЕС – Царево. Борсата се организира от Бургаска Регионална Туристическа Асоциация и Бургаски Изложбен Център ЕООД и е под патронажа на Държавна Агенция по Туризъм и Областна управа - Бургас. Над 60 ще са институциите от страната и Република Турция които ще участват във „Вашата Ваканция

Още за проблемите на българския туризъм чуйте от Соня Енилова: