Иззето е и голямо количество амфетамин, метамфетамин и канабис, подготвено за пласиране
Криминалисти разкриха мобилна лаборатория за производство на метамфетамин в Бургас, съобщиха от МВР.

МВР

Специализирана операция за противодействие на производството и разпространение бе проведена на територията на Бургас и Поморие. Действията бяха осъществени от криминалисти на областната дирекция и колегите им от Районно управление-Поморие.

Разкриха наркооранжерия в Шумен (СНИМКИ/ВИДЕО)

В рамките на операцията е претърсен апартамент в областния град, обитаван от 42-годишен местен жител, с криминални регистрации. Там е задържан и негов съгражданин - на 58 години, също с криминални прояви.

МВР

При проверката полицаите открили мобилна лаборатория, съхранявана в пластмасов куфар, в който имало предпазна маска, няколко чифта гумени ръкавици, бутилки с различни по вид течности и вещества, необходими за приготвянето на метамфетамин.

Иззети са множество пликчета и чаши с жълтеникаво кристалообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин. Общото тегло на намерения наркотик е около 20 г. 

МВР

При паралелни действия на служители от Районно управление-Поморие, в дома на 33-годишен мъж са намерени 42 пликчета с марихуана с тегло около 40 грама, 34 пликчета с около 20 г бели бучки с неправилна форма - амфетамин и 53 пликчета с бяло кристалообразно вещество - метамфетамин с тегло около 25 грама.

Тримата мъже са задържани, а работата по случаите продължава.