Служители на ГДБОП неутрализираха високотехнологична оранжерия за канабис, съобщиха от МВР.

МВР

Специализираната операция е осъществена след придобита информация за функционираща високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис на територията на село Яна, в столичния район Кремиковци.

МВР

Действията са проведени вчера на териториите на Софийска и Благоевградска област. При претърсване в района на промишлена зона Яна антимафиотите открили в производствено хале специално обособено и изградено помещение на работеща оранжерия за отглеждане и преработване на канабисови растения.

=
МВР

То било оборудвано с необходимата инсталация, осветление, отопление и вентилация, както и с техника за последващо сушене, обработка и автоматизирано отделяне на съцветия.

МВР

От помещението са иззети 115 саксии с канабисови растения, с височина от 25 до 100 см, около 45 кг сухи съцветия, разпределени в 11 чувала, други 5 чувала, съдържащи зелена тревиста маса и съцветия, както и оборудване за производството и последващата обработка на наркотичното вещество.

МВР

В хода на спецоперацията са извършени процесуално-следствени действия и на два адреса - къща и прилежащи помещения в Гоце Делчев, откъдето е иззето малко количество съцветия канабис, и на апартамент в столичния кв. „Овча купел“.

МВР

Задържани са двама мъже - на 53 и 34 години, чиято съпричастност към престъпната дейност се изяснява. По случая се води разследване.