Иззети са близо 2 килограма наркотици
Столични полицаи разкриха домашна оранжерия за отглеждане на марихуана в София, съобщиха от МВР.

МВР

Специализираната операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е проведена в района на столичния жк. “Гоце Делчев“.

Откриха оранжерия с канабис в плевенско село

Действията са осъществени от служители от сектор „Наркотици“ при СДВР, след осъществено продължително разследване. В рамките на операцията са задържани двама мъже, на 51 и 32 години.

Последвали претърсвания в жилище, наето от по-възрастния мъж, където в една от стаите полицаите открили обособена оранжерия за отглеждане на марихуана.

МВР

Иззети са 12 засадени растения, торове и оборудване, подпомагащи растежа им, електронна везна, вакуумираща машина, множество стъклени буркани, съдържащи тревиста маса и полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество на бучки и прах.

Резултатът от изготвената експертна справка показал, че иззетите вещества са 1 824.35 грама марихуана, 1.57 грама кокаин и 0.40 грама екстази.

След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в Софийска градска прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354 а от НК. Те са задържани за срок до 72 часа.