/ МВР
В столичния квартал „Малашевци“, при спецоперация за противодействие на престъпления с наркотични вещества, служители на ГДБОП и СДВР задържаха трима чужди граждани на 25, на 28 и на 31 години. При последвало претърсване на помещение, стопанисвано от единия от задържаните, е установена  оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана.

Иззети са около 800 саксии със засадени растенията на височина от 10 до 100 см, множество лампи, саксии, трафове, машини за отделяне на главите на растенията, както и голямо количество суха и свежа растителна маса. Различни по вид наркотични вещества са намерени и при претърсвания в обитаваните от задържаните жилища.

Резултатът от назначената експертна справка показал, че сухата тревистата маса е коноп с тегло 473 грама, а останалите наркотични вещества са амфетамин, хашиш и коноп.

По случая е образувано досъдебно. Материалите са докладвани в Софийската градска прокуратура и тримата мъже са с повдигнато обвинение и наложена марка за неотклонение „задържане за срок“ до 72 часа.