Униформени разкриха наркооранжерия, изградена в бетонен напоителен канал в гориста местност край шуменския квартал „Мътница“, съобщиха от полицията.

МВР

Работата на криминалистите е започнала след получен сигнал, че мъж отглежда канабисови растения. Криминалистите влезли в дирите на двама шуменци - на 32 и 21 години.

Иззеха над 17 кг канабис в Хасковско (СНИМКИ)

В неделя 32-годишния е бил задържан до оранжерията, оборудван с инструменти и препарати за обогатяване на почвата. При извършения оглед било установено, че той е полагал грижи за растения от вида на конопа в изградена от него оранжерия в коритото на напоителен канал.

МВР

Мъжът е отглеждал 49 растения в различен стадий на растеж - между 1,20 и 2,20 м. В рамките на оперативните действия е задържан и 21-годишният му помагач.

МВР

Извършени са претърсвания на три адреса, обитавани от двамата. От жилището на 21-годишния е иззет буркан с около 15 г марихуана, а у 32-годишният шуменец, който е криминално проявен и осъждан за държане на наркотици - около грам от дрогата.

Предстои иззетите вещества да бъдат изследвани в лаборатория. Двамата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под ръководството на прокурор.