642 растения канабис са открили и изкоренили вчера кюстендилски полицаи в землището на село Буново, община Кюстендил, съобщиха от полицията.

МВР

Изкоренените растения с височина около 60 см са отглеждани в четири съседни ниви с изградена напоителна система. На място са открити и иззети и две помпи за напояване.

Растенията са открити при специализирана операция на полицията за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, казаха от полицията. 

МВР

При акцията е задържан и 37-годишен германски гражданин, продължително пребиваващ в страната. В рамките на провеждащата се специализирана операция са осъществени процесуално-следствени действия в къща в селото, ползвана от задържания.

МВР

Открити и иззети са четири саксии с канабисови растения, нагревателна лампа, везна и 11 грама суха листна маса марихуана. Изяснява се съпричастността на чуждия гражданин към откритите насаждения, казаха зот полицията.

МВР

Специализираната операция е проведена от криминалисти от ОД на МВР и РУ-Кюстендил, образувани са две досъдебни производства.