/ Снимка: Лалка Димитрова
Несебър ще строи зала за нуждите на спортните клубове. Това обяви пред журналисти кметът на общината Николай Димитров. По думите му, теренът за съоръжението се намира до самия градски стадион. „В тази нова зала ще се помещават клубовете ни по баскетбол, художествената гимнастика и прочее. Вече текат задължителните процедури за проектирането“, каза Димитров.

Започна изграждането на нов спортен комплекс в Несебър

Очаква се догодина да започне и изграждането на второ подобно съоръжение на метри от стените на Стария град. „Там обаче ни предстои много работа и най-вече преговори с Министерството на културата, предвид спецификата на района“, допълни кметът на Несебър.

Активно строителството се очаква и по северната алея в Новия град. Към края си са дейностите по брегоукрепване, което ще позволи старта на строителството на новите спортни площадки и аквариума, който вече е проектиран.

Ценно дарение получи Археологически музей-Несебър

„Там сме предвидили да има и голям летен театър с капацитет от 1 200 места
. Забавихме се с изпълнението на тези обекти, тъй като района е свлачищен. Проектът ни за това място е от 2014 година. Към момента можем да кажем, че догодина вероятно ще имаме предварително съгласие за започване на строителните дейности“, поясни Димитров.

Освен с двете спортни зали, градът на ЮНЕСКО ще се сдобие и със закрит плувен басейн в кв. „Черно море“. Само преди два дни беше обявена обществена поръчка за проектиране на съоръжението.