/ netinfo
Първа копка за изграждането на спортен комплекс и нова алея за пешеходци и велосипедисти направи днес кметът на Несебър в квартал "Черно море". Предвидената в плановете велосипедна алея ще е за двупосочно движение и ще бъде с дължина от 900 метра, като следва трасето на изградената улица. Успоредно на нея ще се изгради и тротоарна лента.

Новият парк ще обхване площ от около17 декара. В него са предвидени спортна площадка за футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол, тенис на корт и фитнес на открито. Сред спортните съоръжения ще се изгради обслужващо-административна сграда с офиси, съблекални, санитарни помещения и помещения за масаж.

Кметът на Несебър посрещна главнокомандващите на българската и гръцката флоти

Достъпът ще бъде подсигурен чрез изграждане на нов обществен паркинг в непосредствена близост до обекта и тротоарна алея. Предвижда се изграждането на мащабният проект да се извърши на няколко  етапа, като  три от тях се финансират изцяло със средства от общинския бюджет.

Стартът на проекта е изключително важна стъпка за гражданите на Несебър и жителите на квартал „Черно море“, защото чрез реализацията му ще се завърши важен етап от градската инфраструктура. В същия район на по-късен етап се предвижда строителството на още едно мащабно спортно съоръжение - закрит плувен басейн.

Кметът поясни, че след завършване на административните процедури, ще стартира изграждане на тротоарните настилки в квартала. По повод многобройните въпроси на граждани, относно строежа на православния храм, на който общината е най-големия дарител, Димитров разясни, че църквите не са общинска собственост и тяхното финансиране, изграждане и поддръжка са ангажимент на други институции - Светия синод и местните църковни настоятелства.