Д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас
Д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас / netinfo
Д-р Георги Паздеров: Ще извършим проверка. Но не сега
93979
Д-р Георги Паздеров: Ще извършим проверка. Но не сега
  • Д-р Георги Паздеров: Ще извършим проверка. Но не сега
„Като лекар трябва да съм запознат с действието на райския газ. Имам информация, затова че се предлага в Слънчев бряг. Но това не е в нашия домейн“ (б.а. Домейн, от английски domain – област, владение, е част от йерархическото пространство на глобалната интернет мрежа, която има собствено уникално име,което трябва да отговаря на определени изисквания).Така лаконично изрази становището си за проблема с безконтролната търговия с райски газ в Слънчев бряг, директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/- Бургас д-р Георги Паздеров. Пред Дарик-Бургас той подчерта, че ако все пак настояваме, в инспекцията биха могли да направят анализ на съдържанието на флакончето с химично съединение с неустановен произход, който екипът ни закупи директно от Слънчев бряг, но ... не сега.

Мистериозен газ подлуди туристи в Слънчев бряг (СНИМКИ)

За повече информация по темата, д-р Паздеров пренасочи репортера ни към Комисията за защита на потребителите. Те, по думите му, и миналата, и по-миналата година, са извършвали проверка, заедно с екипи на РЗИ. На въпрос констатирали ли са служителите от РЗИ нарушения, Паздеров каза, че райският газ в Слънчев бряг не е изследван.
„Нямаме касателство, никога не сме правили такива проверки, нито сме получавали такива сигнали. От вас научавам. Всичко що е химия е към РЗИ“, категоричен бе шефът на Комисията за защита на потребителите в Бургас Николай Стойков.

Лекари: Райският газ е с кратко действие, ако се предозира – дишането спира

„Райският газ 100 процента е в списъка на забранените наркотичните вещества. Запознат съм с действието му, но не ми е работа да го коментирам. Това не е в прерогативите на Агенцията по храните. Всичко, което се вдишва, както и тютюнопушенето, 100 процента е към Регионалната здравна инпекция и към полицията“, заяви д-р Георги Митев, директор на регионалната структура на Българската агенция по безопасност на храните в Бургас.

Как институциите в Бургас си прехвърлят топката, чуйте в звуковия файл