/ Пресцентър Община Бургас

Общината и Областен информационен център, съвместно със сдружение "Рънсайкъл", организират фестивал, който ще постави началото на Европейската седмица на мобилността в Бургас. Той е в неделя, в три дистанции - 1,5, 5 и 10 километра.

Поставят контейнери за рециклиране на стари дрехи и обувки

Стартът и финалът ще бъдат на площад "Тройката", където ще ви очакват още спортни демонстрации, цветно ди джей парти, многобройни изложения, ще има обособена зона за тест драйв на различни алтернативни превозни средства и други.

За безопасността на бегачите ще има временна организация на движението от 16:00 до 19:00 часа. Ограничето за движение на автомобили ще засегне "Иван Вазов" - от "Цар Петър" до "К. Фотинов", "Княз Ал.Батенберг", "6 септември", "24- ти Черноморски пехотен полк", "Демокрация" - от "Ген. Гурко" до "Цар Симеон I".

Национален футболен турнир по учебник в Бургас (СНИМКИ)

Движението на автомобили по улица "Кирил и Методий" - от булевард "Демокрация" до площад "Кирил и Методий" и "Славянска" - от площад "Кирил и Методий" до улица "К. Фотинов", ще бъде спряно в посочения времеви интервал.

Община Бургас и службите за безопасност на движението призовават водачите на МПС да шофират с повишено внимание и да спазват въведените ограничения, а бегачите, участващи във фестивала, да не извършват действия, които биха застрашили здравето и сигурността им.