/ netinfo

Голям заряд и емоции в станалия вече традиционен  национален турнир за деца „Футболни Звезди на България“. Той служи като "сверяване на часовниците" преди старта на вътрешното първенство при децата.

Организиран бе от ДФК Звездичка, ФК Звезденбург, Община Бургас и  онален съвет на БФС Бургас. Наградният фонд нямаше да бъде запомнящ ако не бе и помощта на спонсорите в лицето на фирмите Планекс Бургас, Андела Ад, Елма М груп, Красико и Ди Ес Хоум.

Премиерът за „Арена Бургас“: Догодина ще се бият кой да седне тук...

Поздравителен адрес бе изпратен от кмета на Бургас Димитър Николов, който винаги когато има физическа възможност, посещава турниритеи оказва подкрепа. Участваха отборите от всички краища на страната, а възрастовите групи бяха четири. Форматът и организацията на надпреварата бяха по учебник и съобразени със съответната възраст. Крайното класиране малко по- надолу.

"Радвам се, че толкова много деца се занимават със спорт, спорта на първо място е здраве, спорта е приятелство, тези няколко дни през които се проведе турнира в Бургас бяха изключително емоционални и интересни за всички деца, родители, фенове.

Всички ние организаторите бяхме приятно изненадани от отборите които участваха на есенното издание на турнира „Футболни Звезди на България“ не само заради високото ниво на футбол , което демонстрираха, но и за възпитанието на децата и родителите - нетипично за България.

Също като японците, родители и деца почистваха не само съблекалните и терените, а и около тях. Да се надяваме, че този пример ще повлияе и на другите стадиони и бази в цялата страна", каза председателя на Звездичка и Звезденбург Петър Алексиев.