Мая Манолова и кметът на община Камено Жельо Вардунски
Мая Манолова и кметът на община Камено Жельо Вардунски / netinfo
Омбудсманът Мая Манолова ще настоява за отпускането на допълнителни средства, с които бъдат възстановени засегнатите от наводнението села в община Камено. Днес тя посети детската градина в село Черни връх. Забавачницата беше напълно преобразена с непотърсени средства, събрани от кампанията на омбудсмана „Великден за всеки”. Ремонтът отнел едва два месеца. Манолова обяви, че през пролетта ще започне и обновяването на дворното пространство.

Голяма част от къщите в община Камено вече изсушени с влагоабсорбатори, след като по настояване на Мая Манолова, електроразпределителното дружество, обслужващо региона, опрости сметките за използването на енергоемката техника.
 

Манолова зове: Опростете ноемврийските сметки за ток на пострадалите от наводнението


„Добре, че „натиснахме” EVN. Имаше смисъл от този натиск, защото реално хората си изсушиха къщите, така че сега да могат да се извършват строително монтажни работи. Срещу конкретни разчети ще бъдат отпуснати средства, с които да се възстановят всички пострадали къщи”, заяви Манолова. Днес, тя посети и семейства в Полски Извор.

Кръстю Станков
netinfo


Къщата на Кръстю Станков се намира на метри от реката, преляла в нощта на 25 октомври. Почти два месеца след наводнението той е възстановил основните помещения в дома си.  „Дадоха и бяла техника – хладилни, телевизор, пералня, хладилник. Много добре върви работата за сега. Тука за няма и месец, всичко се оправи”, каза Станков.
 „Реално 20 къщи са възстановени и са в това състоянието, което виждате в момента. От тук нататък ще си чакат хората мебели, за да могат да си ги внасят. Вече си зависи от тях”, обяви кметът на община Камено, Жельо Вардунски.
 

Близо 23 000 лв. събрани с благотворителна кампания за пострадалите в наводнението (СНИМКИ)Предстои в община Камено да бъде изпратена комисия от счетоводители и архитекти, за да бъдат изразходвани по най-прозрачния начин събраните от дарителските сметки на БЧК средства за възстановяване на щетите от наводнението в нощта на 25 октомври. Събраната до момента сума е 323 000 лева.