кампания за пострадалите в наводнението
кампания за пострадалите в наводнението / netinfo

Впечатляващ успех постигна благотворителната акция в помощ на пострадалите от водното бедствие, което сполетя община Бургас и община Камено на 25 октомври. Общата стойност на събраните дарения е 22 825.33 лева.

Бедствие в Бургаско, наводненията взеха жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)

Кампанията за пострадалите от пороя събра 23 бона
netinfo

Това са средства от концерта и базара, организирани от сдружение „Алианс за нашите деца“ с помощта на ГЕРБ-Бургас, Жени ГЕРБ Бургас и Майки ГЕРБ. Лични средства дариха бургаските народни представители от ГЕРБ, както и общинските съветници от партията.

И днес можете да помогнете на пострадалите от наводнението!

Кампанията за пострадалите от пороя събра 23 бона
netinfo

Дарените пари ще бъдат разпределени приоритетно за децата на пострадалите семейства на 25 октомври, както и за закупуването на техника за наводнената детска градина в село Черни връх.

ГЕРБ реши: 100 бона от партийната субсидия отиват за пострадалите от наводнението

Списъците на засегнатите домакинства вече са предадени от кметствата по населените места в общините Бургас и Камено.

Кампанията за пострадалите от пороя събра 23 бона
netinfo

Билетите за благотворителното събитие бяха изчерпани дни преди самия концерт. Стотици жители от цялата област изпълниха залата на НХК, таланти от бургаското музикално училище, маестрото на Бургас Стефан Диомов с формация Петте сезона, група FOUR с младата изпълнителка Преслава Минасян и танцьорите от ТА „Здравец“ – гр. Камено. Звездата на вечерта бе обичаният от много поколения Веселин Маринов, който изправи публиката на крака няколко пъти.

Концерта откри кметът на Бургас и зам. председател на ПП ГЕРБ Димитър Николов, който благодари на всички участници и присъстващи за съпричастността им към благородната кауза.

„ГЕРБ отново показа, че може да обедини хората за благородна кауза – да бъдем заедно в помощ на нашите съграждани, да бъдем обединени в името на доброто.“- каза областният лидер на ГЕРБ Бургас Димитър Бойчев.

Специално за благотворителния концерт от Брюксел пристигна евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, който замести Мария Габриел в Европейския парламент. Други официални гости на събитието бяха депутатите Ивелина Василева, Диана Саватева, зам.председателят на КФН Диана Йорданова, кметът на община Камено Жельо Вардунски и председателят на ОС в Камено Радослав Балтаджиев и общински съветници от цялата област.

Подреденият с много вкус и въображение благотворителен базар привлече стотици бургазлии. Те имаха възможност срещу определена от тях сума да се сдобият с оригинални сувенири на морска и коледна тематика, ръчно изработени бижута, детски играчки, сладкиши и напитки, както и да си направят професионална фотосесия в специално обособен коледен кът.

Браво бургазлии! Майки събраха с готвене 6017 лв. за лечението на Мария