Радиоводещи вувузелстват веселинмариновски химни за управниците
Радиоводещи вувузелстват веселинмариновски химни за управниците / колаж: Златина Гайдажиева
„Шведска маса” продуцира песнопойка за властта
31019
„Шведска маса” продуцира песнопойка за властта
  • „Шведска маса” продуцира песнопойка за властта

И настана веселие всенародно и камбаните забиха тържествено, а хората празничните одежди си сложиха, защото празник на стражите на държавната вътрешност беше настъпил.

И пред Онзи, Що Плака На Връх Околчица И Разплака Вразите на Отечеството с арести, обвинения и дори с дървен Господ, та пред този велик болярин с име Цветан се възправи придворният певец Весел и веселин химн в прослава на стражите меверейски изпя.

И с песен чудна отправи зов към людете да даряват с цветя стражите, а людете се хилеха сатанински, а стражите на пачи яйца посадени бяха.

Пък хората по агората думаха, че същий този придворен менестрел доскоро на други боляри е пял, ама пък славеят розовобуз благо отвърна, че който пеел, зло не мислел и пя, та чак се припоти в копринената си роба от вълнение и страст сърдечна.

И излезе Оногова, С Когото Добрите Дни Започнаха И Лошите Свършиха, пък им рече на веселящите се стражи да побързат и да свършат една работа, що са обещали да я свършат.

Пък се чу, че от Великата Рус ни пращали съвсем по братски топлина от природата за около 350 гроша, че да се топли родът български, пък топлината природна изведнъж у нас вече чинела кажи речи двойно повече.

И като свъси вежди и сбърчи чело Онзи, Що Най-Обича Да Свъсва Вежди И Да Бърчи Чело, за да плаши първия Георги и болярите му, първо издума, че най-добре думите му разбирал великият руски богатир Пътник, а в страната колкото една човешка длан май не го разбирали, пък после поиска да му обяснят, та да разбере защо природното топло у нас е толкова скъпо и прескъпо и се зарече, че ако не Му обяснят на Него, ще ги прати на друго място да се обясняват на тъмно пред други хора.

И тръбачите медийни, йощ ерихонски, разтръбиха една „Осанна” за всеки случай.

А първият Георги размаха десница и заръча докрай да се отиде и да се разбере как тъй топлото било толкоз скъпо и прескъпо, че чак людете на студено стояли през зимата.

И за него „Осанна” издумаха тръбачите медийни йерихонски.

И народът поиска хляб и зрелища и затвор за виновните.

И виновен се намери.

Болярин един на име Лучезарий се чу, че не давал на тръбачите медийни да тръбят и разтръбяват по агорите градски, че един приятел негов от митничарския клир бил сгазил лука.

И тръбач един се жалва на Онзи, Чиято Дума На Две Не Става, Но Значения Две Има Винаги и като разбра, Той реши да низвергне Лучезарий.

И го лишиха от сан, от почестите и от славата му, но го обявиха за достоен и го оставиха в събранието на старейшините, зер там само достойни хора можело да бъдат и закони да коват.

И го почетоха, защото той заради приятел жертвал се бил, а приятелите в нужда се познавали, а нуждата голяма била и затуй Лучезария се спуснал с голи гърди да брани своя другар от митничарския клир.

И чист и пречист пред хората на агората излезе Оногова, Чието Име Герб Същий Станало Е, пък им каза, че управлението Му е безапелационно успешно, защото пътища построил, разбойниците усмирил,  и за старите пари бил дал, а на младите дал да остареят в радост.

Пък призна си, че грях имал един, щото за болярин на народното лечение турнал човек, що не бивал, ама сменил го бил с девата от кръстопътя Анна и грехът изкупен бил вече.

А в боголюбивия град Бургас първенците първа копка сториха и зарекоха се сграда за чудо и приказ да издигнат и Казино нарекоха я.

Настъпи радост человеческа, но злите сили настъпиха и те и с тях пристигнаха като вестители на всичко лошо, гнуснаво и отвратително двете радиоизчадия Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон и дъжд заваля като потоп и потопи в кални води всичко и предаването «Шведска маса» започна, пък човешкият род беше даден на погибление и настъпи рев, вой и скърцане със зъби.

В началото заеча немска стругарска песен и на всичките 14 слушатели на предаването стана ясно, че нещата не вървят на добре. Двамата водещи оплюха злорадо немския национален отбор по футбол, заради което учителите и учениците от две паралелки с усилено изучаване на немски език от гимназията за трактористи и комбайнери в село Заберново се заканиха да ги бият на почивки.

После се четоха вестници, ама по такъв скверен начин, че вестникарите от целия регион сериозно се замислиха дали да не платят на учениците от немските паралелки, за да бият Калудовсон и Максимовсон без почивки.

И в рубриката «Масов делириум» в ефир се чуха мненията на няколко литературни кукундрели от региона, от което стана ясно, че поезията може да доведе до психични отклонения, ако не се внимава с употреблението й.

В някакъв момент позвъни слушателят Стефан и си призна публично, че всеки петък изпада в див екстаз, щом чуе поредното издание на «Шведска маса», но за този петък каза, че водещите са прекалили и са били отвратителни и затова в края на предаването щял да ги чака с автомат пред радиото, за да ги изпозастреля и да ги превърне във велики радиоводещи. Стефан аргументира кръвожадните си намерения с това, че песните, които звучали, го докарвали до самоубийство и затова каза «Или вие мене или аз вас»

И започна да се говори за това, дали хората харесват творците, които прославят властта с песни, картини, стихове и камера. Всичко беше свързано с последния химн на МВР.

Ники обясни, че политическият слугинаж иска малко кураж. Слушателят Радо призова изпълнителят на полицейския химн да стане теляк, после добави, че такава тъпотия и скудоумие не е чувал, а накрая постави диагноза «Едни и същи пеят за едни и същи».

В изследването на Стан Явлението Димитров се чу:

„Всеки има право да пее каквото иска, творците трябва да бъдат аполитични, културните дейци са в немилост и търсят начин за изход, аз ако мога и аз ще напиша химн.”

„Това е добра идея, много е смешен химнът на МВР, като ученичка съм писала такива неща, Веселин Маринов не трябва да бъда потърпевш, а композиторът, аз не бих написал, аз нямам приятел в правителството” и прочие...

На директната телефонна линия цъфна млад човек, който се представи като Хамалог Икономист и изрецитира:

Подлизурко е моят татко.

Подлизурко съм и аз.

И ще си живеем сладко сладко

И ще сме винаги на власт

Пък в края на предаването, в рубриката „Музикална катастрофа” беше радиоизпусната новата песен веселинмаринова и стана страшно. В анкетата на стажантин-репортерина Жоро Генчев людете бургаски масово напопържаха ангелогласния певец на стражите вътрешнодържавни, а водещите с кикот най-скверен и пошъл предрекоха, че стажантинът-репортерин скоро „Жоро Феномена Генчев” ще бъде зован.

Секунди преди края, в сериала „Непресъхващо лове” всички страдаха. Хортензия беше излъгана и чака кварталния любовчия Митю Роналдото край грозен панелен блок, а той гледаше мач, хортензиният Стамат пък тъгува по отпадането на немците от испанците, Хортензия пък остана непогалена ни от Роналдото ни от Стамат и се прибра и заключи в тясната спалня, където се разгримира и разсъблече, но серията оттече, а секс нямаше, само злобната мисъл на Хортензия „Отмъщениеееееееееееееееееееееееееее!!!!!!!!!!”

Така завърши поредната „Шведска маса”. Най-ужасното беше не проливният дъжд, който провали отпуската на летовниците, а заканата другата седмица пак да се излъчи същото отвратително предаване.

Ужас, ужас, ужас

Поредната радиогавра на лукавите шведи можете да чуете в звуковия файл под изумителната снимка