Румен Радев
Румен Радев / БГНЕС
Подкрепям всяка партия или движение, чийто приоритет е българският народ, а не партийният интерес. Това каза пред журналисти в Карнобат президентът Румен Радев, който е на посещение по повод празника на града, съобщиха от пресслужбата на държавния глава. По думите му все повече партии, организации и сдружения изразяват подкрепа в позициите на президента.

"Виждате, че все повече граждани и организации припознават президента като важен фактор за реалната промяна в страната" ,заяви Румен Радев.

На въпрос, свързан с това дали усеща подкрепа от страна на БСП, президентът отговори, че не коментира делата от кухните на партиите,но използва случая, за да поздрави Корнелия Нинова за победата.

"Това само потвърди нейната последователност и непримиримост да работи така, че БСП да се утвърди като силна опозиция. Казвам го не като някакво пристрастие към една или друга партия, а защото е важно за България. Знаете, че без силна, обединена и конструктивна опозиция, всяка демокрация се разединява", допълни Радев.

"Гузната съвест ражда параноя, а министър-председателят превръща 7 млн. българи в заложници на своята параноя. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за коментарите на Бойко Борисов по повод изтеклите снимки от дома му. Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога, допълни държавният глава и уточни, че изказванията на премиера вече не може и да се коментират.