Всякакво говорене за помирение между президент и правителство и за съставяне на експертно правителство не може да се случи без изчистване на въпросите с корупционните практики във властта.

Това отговори държавният глава Румен Радев на предложението на вицепремиера Красимир Каракачанов да се оттегли от поста си в името на диалога между президент и премиер. 

В Деня на независимостта Каракачанов призова за експертен кабинет

"Диалогът има смисъл само ако бъде поставен на здрава основа. Това значи по безспорен начин да се изчисти истината за записи, шкафчета, корупционни схеми. Да установим кои са механизмите, водещи до провала в управлението, които са механизмите, водещи до този порочен модел на управление - как да бъдат отстранени, как да се възстанови справедливостта", коментира още Радев пред журналисти в ямболското село Бояджик.

Президентът коментира и подписания указ за освобождаване на началника на своя кабинет Калоян Методиев. „С моето решение му давам свободата да разкрие своя безспорен потенциал на друго място, стига да получи доверието, което аз му гласувах“, каза той.