Прзнична еуфоря заля несебърското село Баня

Несебърското село Баня празнува
Несебърското село Баня празнува
На 20 юли- Илинден село Баня отбеляза своя празник.
Деня започна със света литургия. За всички,  уважили  храмовия празник на банянската  църквата „Св. Пророк Илия“, бе раздаден  традиционният курбан за здраве и благословение.
Гости на празника на село Баня бяха кметът на община Несебър Николай Димитров, зам. кметовете Лазар Япаджиев и Иван Гургов, общински съветници и кметове на съставни селища на общината.
Тържествата  на площада  започнаха с поздравителни думи от кмета на селото Емил Огледалов.
Своите приветствия към жителите и гостите на Баня поднесе  и кметът на общината г-н Димитров, който поздрави присъстващите и им пожела веселие и добро настроение в празничната вечер. В своето слово той изрази  удоволствие отново да присъства на празника на Баня и честити на всички именици. Градоначалникът припомни, че предстои стартът на един от най-значителните за селището проекти - строителството на многофункционална сграда  с обществено предназначение.
Сградата ще бъде двуетажна, с помещения предназначени за читалищна и спортна дейност, както и пенсионерски клуб. Предвижда се на прилежащия към сградата площад да се изгради сцена за провеждане на различни прояви.
Тържествата в селото продължи с изпълнения на оркестър „Радост“, гр. Обзор с ръководител Красимир Сидеров и солистка Снежана Иванов и завършиха с празнична заря.