/ БГНЕС
Движението по главния път към Ямбол е възстановено
Блокадата, която бе образувана от протестиращи против мерките срещу разпространението на Африканската чума по свинете, е вдигната. Движението по главния път Сливен-Ямбол е възстановено. Това съобщи областният управител на Сливен Чавдар Божурски, цитиран от „Фокус”.
 
12-ти ден продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол

„Извинявам се на гражданите за търпението, което се наложи да проявят, въпреки сериозните за тях затруднения заради блокадата. Изказвам благодарност за съдействието на кмета на Община Сливен Стефан Радев, на директора на полицията ст. комисар Димитър Величков, на началника на РУ на МВР-Сливен гл. инспектор Димитър Кикьов, както и на служителите на реда, които бяха на терен”, заяви  Божурски.

Разрастват се протестите срещу мерките за справяне с африканската чума по свинете

След като на 14 август свиневъдите заявиха, че напускат протеста", кметът на Община Сливен Стефан Радев издаде заповед за прекратяването му. Главният път в участъка на сливенското с. Крушаре бе блокиран на 2 август от неколцина протестиращи срещу предприетите мерки в 20-километровите зони около промишлените свинекомплекси.

Пети ден продължава протестът на пътя Ямбол-Сливен

Областният управител бе инициатор на редица срещи с тях, информира за исканията им земеделския министър Десислава Танева и многократно ги призова да спазват законите, като преместят протеста встрани от главния път и освободят движението.

Блокадата на пътя Ямбол-Сливен продължава, протестиращ плаши да запали свинефермата си

Със съдействието на институциите в Сливен не бяха допуснати инциденти по време на протеста.
ИА "ФОКУС"