Принцеса помага на болница в Поморие
Принцеса помага на болница в Поморие / netinfo

Близо 200 хил. евро дари за болницата в Поморие принцесата от български произход Теофана фон Саксен. Медицинската апаратура и обзавеждането са приети от служители на болницата в присъствието на кмета на морската община инж. Петър Златанов.

Наследничката на руския офицер граф Пьотр Иванович Мичурин, един от първостроителите на българската войска, живее от 45 години в Германия, но от 15 години се занимава с благотворителна дейност и осигурява медицинска апаратура и дрехи за милиони евро за страната. Дарението за Общинската болница включва 40 компютъра, медицински вани за подводен масаж, проходилки за статично болни, дихателни апарати за упойка при операция, ехокардиограф, топлещо легло за новородени, маси ,столове, щкафове и много медикаменти и консумативи. Дарението е осигурено с помощта на лекарско обединение в Германия.

Социалната служба в Община Поморие ще разпредели на нуждаещите се 170 кашона дрехи и обувки, кошарки и легла за бебета, 2 велосипеда, количка за бебе, 10 кашона играчки.