/ Thinkstock/Getty Images
Гледаха ме странно, исках да им докажа, че не съм с различна ориентация, казал Божидар на специалистите
31-годишният Божидар Колев бе задържан на 20 юли, след като преби брутално на улицата в Несебър 14-годишно момиче и 69-годишна жена. Той обяснил пред психиатрите мотивите си за серията нападения над жени със следните думи: „Пребих жената, защото ме гледаше лошо. С погледа си издаваше, че ме смята за обратен. А аз не съм такъв. Затова я пребих, за да й докажа, че не съм хомосексуалист”.

Това става ясно, след като Районният съд в Бургас изслуша заключението на експертите, изготвили психиатрична експертиза на Божидар. Според заключението на специалистите Божидар е с параноидна шизофрения, регистриран е през 2013 година, като заболяването му се отключило след употреба на наркотични вещества. Пациентът обаче отказвал да приема медикаменти, тъй като по думите му, те го превръщали в зомби.

Пак според твърденията му, чип в главата му нареждал какво да прави. При последния случай в Бургас, мъжът хвърлил телевизор от четвъртия етаж. Според психиатрите той е изключително опасен. Районният съд в Бургас разпореди пациентът да бъде изпратен в психиатрията в Царев брод. Това се случи в отсъствието му, тъй като в момента той се намира в психодиспансера в Бургас, а състоянието му не позволява да бъде извеждан от там. Според постановлението на магистратите Божидар ще остане в Царев брод в продължение на 6 месеца.