Премиерът: България поема към демилитаризиране
Премиерът: България поема към демилитаризиране / netinfo
Премиерът: България поема към демилитаризиране
88488
Премиерът: България поема към демилитаризиране
  • Премиерът: България поема към демилитаризиране

"Демилитаризацията е бавен и труден процес. Ние искаме Черно море да бъде зона за транспортни коридори, за добив на газ, нефт, за туризъм. За съжалание, светът върви в една ескалация на въоръжението. В цикъл сме, в който много хора искат да хвърлят милиарди за оръжия и влошаване максимално на отношенията. От всичко това страдат невинни граждани". Това каза премиерът Бойко Борисов минути след като се качи на борда на фрегатата "Верни" на бургаския порт. Той пристигна в града за да наблюдава учението "Бриз 2016".
Борисов изрази съболезнования на близките на всички загинали и на пострадалите при терористичния акт, определяйки го като брутален.
"Много хора от полиците не искат да си извлекат поука. Когато има такъв тежък акт, който да покоси собственото ти население, тероризмът става толкова брутален! Франсоа Оланд завършва: Продължаваме с ударите в Ирак и Сирия. Но там също тези удари, които се нанасят от въздуха вземат много невинни човешки жертви и то милиони. Започва една ескалация, надпревара във въоръжавани мерки, всички са такива, че генерират все повече смърт", каза Бойко Борисов. Повече за демилитаризацията на България, чуйте в звуковия файл: