Поморие подаде жалба до Върховния административен съд
Поморие подаде жалба до Върховния административен съд / Пресцентър

Община Поморие подаде жалба до Върховния административен съд по повод решението на министъра на икономиката, енергетиката и туризма да открие производство по предоставяне на разрешение за проучване на подземни богатства - строителни материали в Ахелой.

В момента в града тече подписка против изграждането на съоръжението, премина и обществено обсъждане, на което беше направен изводът, че това ще доведе до значителен спад на туризма в региона и материални загуби за жителите на града.

„Съгласно това решение, автоматично ще се подпише концесия за срок от 25 години. Днес подадохме жалба до Върховен административен съд, в която категорично заявяваме, че сме против проучването на подземни богатства в землището на Ахелой. Заставаме твърдо зад тази позиция и ако от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма не вземат под внимание нашето отрицателно становище, ние ще предприемем всички законови мерки, включително блокиране на пътя Поморие - Слънчев бряг", коментира кметът на Поморие Иван Алексиев.