Поискаха доживотна присъда за убиеца на 22-годишния Николай
Поискаха доживотна присъда за убиеца на 22-годишния Николай / netinfo

Близките на загиналото момче и прокуратурата поискаха доживотен затвор за 21-годишния Тодор Атанасов, който уби свой приятел, заради оборотни пари. Днес започна делото за смъртта на 22-годишното момче от "Славейков". По искане на защитата то е по съкратена процедура, което може да свали до една трета от присъдата, след като Атанасов призна вината си.

Присъдата се очаква да бъде прочетена днес следобед в Бургаски окръжен съд.
Кървавата драма се разигра точно преди Великден 2014. Тялото на умъртвения Николай Христов беше открито, захвърлено в нива до карнобатско село. Момчето работело като дистрибутор и именно, заради оборотни пари е бил намушкан четири пъти с нож от своя приятел и съсед.

Ден след убийството, Тодор отишъл при семейството да пита дали имат вести от сина си.
По-малко от 5 месеца след убийство на Николай Христов, издъхна и неговата майка.

Срещу Атанасов е повдигнато обвинение за грабеж, придружен с убийство. За това деяние законът предвижда от 15 до 20 години затвор. Той може да бъде осъден и на лишаване от свобода до живот, както и на доживотен затвор без право на замяна.

Бащата на убития, който е конституиран като частен обвинител и граждански ищец е поискал и 400 000 лева кръвнина. С граждански иск за открадната по време на убийството сума излезе и фирмата, в която Николай е работил.