Побой и вражда в основата на убийството в Поморие
Побой и вражда в основата на убийството в Поморие / netinfo

35-годишният Димитър Д. е задържан като извършител на убийството на 33-годишния криминално проявен Иван Попов от Бургас. Той е имал конфликт с него ден преди екзекуцията. Попов беше разстрелян около 19.00 часа в неделя, на крайбрежната алея в Поморие.

Двамата мъже са се сбили ден по рано. На този етап това е водеща версия за убийството, стана ясно от съвместния брифинг на Апелативна прокуратура, Областната дирекция на МВР в Бургас и наблюдаващия прокурор.

Попов, по прякор Костов е застрелян с 9 куршума в главата и на няколко места по тялото. Той е убит с едно автоматично оръжие, което все още не е открито от разследващите.

Благодарение на всеотдайната и спешна работа на органите на МВР и извършените от тях оперативно издирвателно мероприятия и процесуално-следствени действия само за 4 часа  извършителят е разкрит.

От държавното обвинение са категорични, че на този етап няма доказателства, че убиецът е имал съучастници. Очаква се до няколко часа на извършителя да бъде повдигнато обвинение.

По неофициална информация, заподозреният за убийството на Попов в момента се намира под засилена охрана в болницата.

Екзекутираният в неделя бургазлия има две ефективни присъди, една от които е влязла в сила през март тази година. Той е бил признат за виновен като лидер на организирана престъпна група за разпространение на наркотици, както и за изпълнение на жестоки наказателни акции. Наблюдаващият прокурор е Андрей Червеняков от Окръжна прокуратура-Бургас.