"Петлите" разтърсиха публиката с последния си спектакъл (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ръководителят на Формацията издаде подробности около новия си проект

Последният концерт на "Петлите" предизвика фурор
Последният концерт на "Петлите" предизвика фурор
Ръководителят на Формацията издаде подробности около новия си проект

Спектакълът “Легендата” за мома Руса и змея на ТФ "Петлите" препълни залата на Държавната опера в Бургас във вторник вечерта. С бурни овации, просълзени лица, изправени на крака - така публиката реагира на финала на едно от най-добрите представления на уникалната за България формация. Като дългогодишен партньор Дарик радио Югоизток за пореден път подкрепи формацията.  

На сцената оживя магичната история за мома Руса и змея, който се влюбва в хубавицата и иска да я отвлече. Змеят се превръща в млад момък и я ухажва настойчиво.

Пред изправената на крака публика,  ръководителят и създател на "Петлите" Георги Димитров обяви и новата задача, с коят още отбележи 30 си рожден ден. През май месец в Бургас с грандиозно събитие ще бъде представена неговата книга, която ще разкаже за живота му и чудото на големите мечти, осъществили се, въпреки всички бариери. 

георги димитров

петлите

Вержиния Иванова, която спечели конкурса „Мисис Бургас“ за 2018 г., е жена със сърце, която не може да остане безразлична към каузата на танцова формация „Петлите“. А тя е - интеграция и равноправие на децата, които имат тежкия житейски жребий да раснат без родители.

петлите

По инициатива на Иванова претендентките за престижната титла за тази година присъстваха на представлението. С нейната финансова подкрепа красавиците се насладиха на мащабното представление, което съчетава по модерен и съвременен начин в едно цяло народни танци и пиротехника.

По идея на Вержиния на представлението бяха деца и родители от ЧНУ „Д-р Мария Монтесори“. На самата гала вечер „Мисис Бургас 2019“ красавици и гости събра пари, за да бъдат подкрепени идейните и изграждащи младите хора проекти на ТФ „Петлите“.

петлитеСпектакълът е дело на екип от професионалисти. Той е по идея на ръководителя на формацията Георги Димитров и на Николай Парушев. 
Хореография е Десислава Скъкълова, Николай Парушев и Кристияна Гюрова, а костюмите са Камелия Цонева и Атанаска Маринова. 
Визията е на Стела Иванова. Спектакълът "Легендата" е изграден по модерен и съвременен начин, в който ще се потопите в модерна сцена, много пиротехника и 15 талантливи деца, които ще ви въведат в легендата за мома Руса и змея.

 

 

 

Публикувахте от Танцова формация ПЕТЛИТЕ в Петък, 22 февруари 2019 г.