Пет моторни лодки ще разхождат туристи по Ропотамо
Пет моторни лодки ще разхождат туристи по Ропотамо / netinfo

Пет обновени моторни лодки ще разхождат туристи това лято по река Ропотамо. Фирмата - наемател на кея утре открива официално началото на туристическия сезон.

Плавателните съдове са пуснати по вода, преминали са технически преглед и са в готовност за извършване на туристическа развлекателна дейност по маршрута. Времетраенето на туристическата разходка сред природата на резерват Ропотамо е около 45 минути до 1 час, в зависимост от течението на реката.

Първите туристи, които ще разгледат забележителностите на Ропотамо са от Австрия. Първата група ще пристигне в 10,30 часа утре, туристическите разходки по вода с австрийските гости ще продължат до следобедните часове. Туристите почиват в курорта „Слънчев бряг". Те ще бъдат извозени с автобуси до пристана на река Ропотамо.

Природният комплекс съчетава разнообразни природни дадености, скалисти брегове, пясъчни дюни, лонгозни гори и заблатени територии. В него са включени блатото "Аркутино", находището от Морски пелин, "Змийски остров" и забележителни скални образувания - Лъвската глава, Веселата скала, фиорди и морски пещери, които туристите могат да видят благодарение на превоза с лодките, които фирмата предлага.