Пет дни съвременно руско кино в Бургас
Пет дни съвременно руско кино в Бургас / netinfo
Най-новите киноленти от Русия идват в Бургас за „Седмицата на съвременното руско кино”. Организатор на киномаратона е Министерството на културата на Руската федерация, Руското посолство в България и Почетното руско консулство в Бургас. Проявата се прави в рамките на обявената 2008 за Година на Русия в България.

10 са филмите, които ще имат среща с бургазлии в дните от 15 до 19 ноември. Прожекциите ще бъдат в дома на „Лукойл” от 17 и от 19 часа. На откриването на 15 ноември / събота/ в 17 часа се очаква да присъства Владимир Ястреба, ангажиран от години с представянето на руско кино у нас.

Веднага след откриването ще бъде прожектиран един от най- новите руски филми произведен пред 2008 година –„Четири възрасти на любовта” на режисьора Олга Бичкова.От 19 часа започва „Ирония на съдбата. Продължението”.

Останалите заглавия от афиша са бандитския екшън” Питер FM”, „Бой със сянка 1 и 2”, „ Плюс един”, „Любов – Морков”, „Ние от бъдещето”, „Кодът на Апокалипсиса” и „Най-доброто време на годината”.

Входът за прожекциите е свободен.