Собственици алармират, че на терените им се извършват незаконни строителни дейности

Отново напрежение на къмпинг "Каваци". Собственици алармират, че на терените им се извършват незаконни строителни дейности, за които не са били уведомени. Към днешна дата, посочиха те, на място са положени кабели, изграден е и временен трафопост.

БГНЕС

Никой в района обаче не е наясно какво точно предстои да се изгражда. Според собствениците, липсвал и ПУП, който да дава възможност за строителство.

Остава в сила забраната за строителство в местността „Каваците“

За проблема е алармирана и полицията, която извърши проверка на място. Малко след униформените пристигна и адвокатът на бившите собственици на къмпинга - семейство Баневи, - Мирослав Стойков, който твърди, че фирмата "Хелио турс" вече е спечерила всички съдебни битки и е законния собственик на къмпинга.

БГНЕС

По думите му от това лято, клиентите му имали намерение да развиват къмпинг „Каваци“ като влязат във владение. Според настоящите стопани обаче, спечелените дела са само срещу техния наемодател, а не срещу тях.

Адвокат Стойков обяви още, че досегашните наематели демонстрират явно самоуправство и продължават да извършват незаконни дейности на територията. Той вече е сигнализирал община Созопол.

БГНЕС

От своя страна кметът Тихомир Янакиев коментира, че не е запознат подробно с казуса, но все пак ще назначи проверка за извършване на незаконни дейности. Спорът в къмпинга ще бъде разгледан и от РДНСК, писмо е изпратени и от областния управител.

Още през 2020 година бургаският съд разпореди къмпингът да бъде върнат на семейство Баневи, след като четири години по-рано фамилията загуби правото да го стопанисва обекта.

БГНЕС