/ ©pixabay
Българи в чужбина също се включват в кампанията по събирането на пластмасови капачки, научи „Дарик“ от наши сънародници зад граница. Пълни шарени туби се изпращат масово към България с автобуси от Германия, Франция, Чехия.


Голямото сърце се препълни за пореден път


Пластмасови капачки за големите метални сърца, поставени в редица градове у нас, пристигат и от Великобритания. За българската инициатива летищните власти на Острова са научили още в началото на миналата година и не създават особени проблеми при вида на странния товар в куфарите на нашенците.

„Опитвам да донеса винаги, когато се връщам в Бургас от Лондон. Обикновено първо предвиждам място за капачките, а след това за подаръците. Не съм имала проблеми досега. Последните обаче забравих от бързане, признавам си. Знам, че мои приятели, които живеят в чужбина, също събират капачки. Подкрепям инициативата с две ръце, струва ми се, че не сме били толкова обединени от световното по футбол през 94-та“, разказа Роси Панева пред „Дарик“.
 

Жени от Слокощица подеха инициатива за събиране на отпадъци за кувьози и облагородяване на селото


Година от старта на инициативата на младежите от ГЕРБ „Голямото сърце“ беше отбелязана в началото на януари. До момента, предадени за рециклиране са над 10 тона капачки. С парите се планува закупуването на реаномобил за бебенца, който да бъде дарен на УМБАЛ-Бургас. Кампанията обхваща над 37 града в цялата страна.