/ Община Бургас

Творби на композитори от последните 150 години в историята на бразилската класическа музика ще зарадват ценителите на музикалното изкуство в Бургас от 17.00 часа утре в зала "Петя Дубарова" на културен център "Морско казино". Трио "Арденца" е в състав Даниела Дикова - пиано, Галина Койчева - цигулка и Константин Евтимов - виолончело.

HAYES & Y изнасят концерт на остров Св. Анастасия

Дългогодишното творческо сътрудничество между пианистката Даниела Дикова и американския ѝ колега челистът Джефри Дийн полагат началото през 2004 година. През 2005 година към състава се присъединява цигуларката Галина Койчева, с която се оформя и името на триото. През 2006 година триото печели награда на конкурса "Val Tidone", Италия.

Тази вечер две виртуозни дами свирят във Флората

Музикантите са наградени с "Кристална лира“ през 2009 година за високи творчески постижения в камерната музика. През същата година са номинирани за наградата на София за реализация на международния си проект "Мартину в България" - изпълнение на цикъл концерти с камерни произведения на композитора, някои от които премиерни за България.

Лятното турне на Мария Илиева тръгва от Пловдив

Концертът е част от Фестивал на бразилската класическа музика, организиран за пръв път в България. Той е възможен заради подкрепата на Община Бургас и Национално училище за музикално и сценично изкуство "Панчо Владигеров".